Lô Q-10, Đường số 6, KCN Long Hậu mở rộng, Ấp 3, Xã Long Hậu, Huyện Cần Giuộc, Tỉnh Long An, Việt Nam

Title

Det tros att det finns mycket pengar, men inte alla vinnare av lotterierna gör en kontantvinst lycklig. Oförmågan att hantera med en enorm mängd leder ofta till förlusten av inte bara medel utan också själva, till allvarliga personliga problem. Historien om en kvinna som lyckades undvika detta.

Cirka 70% av ägarna av kontantpriser i flera år slösar bort de vann pengar 1 . "Många av dem blir olyckliga, blir skilda, förlorade vänner, någon sätter sig ner på droger och visar sig snabbt vara konkurs," säger Don McNeu, finansiell konsult och författare till Life Lessons från Lotty, RRP International LLC, 2012). – En gigantisk summa pengar är en riktig chock som orsakar panik och en våg av utslag av beslut. ".

Förmågan att rimligt hantera galna pengar kräver inte så mycket en specifik stämning som förmågan att vara i kontakt med din "jag". "En hälsosam inställning till pengar baseras främst på en hälsosam inställning till sig själv," förklarar den psykoanalytiker Smiley Blangon. Här är en berättelse som kan tjäna som ett exempel på en sådan attityd.

Janett Wright, 43, mamma till fyra barn från 16 till 24 år gamla

”Lördagen i juni 2007 gav mig en andra chans när min man Stephen och jag kontrollerade vår lotteri och fann att vi vann 1,6 miljoner pund.

Faktiskt, innan det väntade vi på en ganska dyster framtid. Jag arbetade som inspektör för tillhandahållande av kommunala bostäder, och familjeläkaren diagnostiserade mig med kronisk stress: belastningen på jobbet ökade, jag plågades av ångestattacker. Vi såg bara en väg ut: Jag måste byta till en deltidsarbetsdag tills jag återhämtar mig.

Detta innebar emellertid att Stephen var tvungen att arbeta mer, och båda av oss för att avsevärt minska utgifterna. En gång på fredagen hoppade jag in i en tidningskiosk med ett telefonkort och köpte samtidigt två lotteri för ingen anledning, bara lyda lite impuls. Nästa kväll kontrollerade vi siffrorna, och allt har förändrats.

När något extraordinärt, chockerande händer, kollapsar en hel lavin av olika känslor på dig. Den första av dem är misstro, förnekelse: nej, det här är ett av barnen spelade mig! Sedan började paranoia: Jag kontrollerade siffrorna i beräkningen om och om igen för att hitta mitt misstag. Då förvirrade kom: vi förstod inte vad vi skulle göra nu.

När vi uppmanade den telefon som anges på baksidan av biljetten, rekommenderade rösten i andra änden att inte släppa ut biljetten från hans händer, inte berätta för någon om vinsterna och vänta på deras representant, som skulle komma fram imorgon imorgon. Det visade sig också att förutom oss finns det andra vinnare, så en jackpot på 5 miljoner pund kommer att delas upp i tre och vår andel kommer att vara 1,6 miljoner.

Det var en stor lättnad. Eftersom beloppet på 1,6 miljoner räckte för att garantera oss en bekväm existens fram till slutet av mitt liv, men 5 miljoner är för mycket, hade jag bara ingen aning om hur jag ska hantera dem. Dessutom började jag förstå att de enorma pengarna som verkade så plötsligt kan bli potensmedel apotek en verklig skada.

Ingen av oss sov den natten. Vi undrade: hur våra vänner och släktingar kommer att uppfatta allt detta? Vad händer om rikedom irreversibelt förändrar oss?

På måndag fick vi en check på 1,6 miljoner pund. När han överlämnades, andades jag ut med lättnad: bilderna av den dystra framtiden lämnades kvar, nu väntar något bättre på oss.

Vi reste hela nästa år: Vi gjorde åtta resor till olika städer och länder, två gånger till Las Vegas. Varför? Du vet, vårt liv på ett ögonblick har blivit så oerkligt att det verkade för oss ett logiskt beslut att gå till en så fantastisk, otrolig stad.

Leave a comment